DE TEKENAAR:

In 2009 zat ik al 20 jaar in dit vak.

Ik werk samen met mijn vrouw die mijn commerciele tekeningen van basiskleuren voorziet.
Naast de vele vele andere dingen die ze in de firma doet.

me003small

Wat kan ik voor je doen? Ik maak snelle en efficiente illustraties voor bedrijven of particulieren. En als je meer nodig hebt dan alleen een illustrator ken ik wel een aantal mensen die daar goed bij kunnen helpen.

Als de inhoud van deze site iets te erotisch is voor jouw doeleinden check dan: WWW.FRANSMENSINK.COM voor meer gematigd werk en veel minder bloot. Als je hebt besloten wat je zou willen kan ik dat vrij snel en ongecompliceerd voor je in beeld brengen. Omdat ik belangrijk vind dat de tekening(en) bij de boodschap past of liever zelfs versterkt pas ik sfeer en stijl aan waar nodig om een maximaal effect te bereiken. Via het internet kunnen we gemakkelijk op elkaar afstemmen. Ik rij in principe niet rond naar afspraken omdat ik graag milieuontziend werk.

Hoe te beginnen?
Schrijf me een email (of gebruik het contact formulier linksonder) met je gedetailleerde wensen, specificaties en formaten, eventueel voorzien van de noodzakelijke documentatie, en ik maak een gratis offerte. Als zo'n aanvraag via een gratis provider komt kan ik hem helaas niet in behandeling nemen tenzij er naam, adres etc. in vermeld staan. Als je liever een persoonlijk gesprek wilt kunnen we een afspraak maken. In andere gevallen kunnen we alles via telefoon, email of msn bespreken. Wat je maar wilt.

Wat kost het?
Tja, dat hangt af van heel veel dingen. Mijn basis uur-tarief is 110,- €. Een standaard storyboard frame (A4-full color- 150dpi) kost gemiddeld 120,- €. Een standaard visual (A4-full color-300 dpi) ongeveer 250,- €. Inclusief briefings en dergelijke. Maar exclusief reiskosten en BTW.

Reiskosten zijn niet meer nodig vanwege de uitgebreide digitale mogelijkheden. Een briefing kan gemakkelijker en efficiënter per mail en telefoon (evt. Skype) plaatsvinden.
Mocht je toch willen dat ik ter plaatse kom, omdat dat voor de opdracht essentieel is, wordt dat per uur berekend. Niet per kilometer.
Grotere jobs zijn meer kosten-efficient omdat per plaatje of frame minder overlegd hoeft te worden.
Maar alles is natuurlijk wel afhankelijk van wat er in het plaatje moet komen. Een massa scene met 25 mensen, auto's of technische apparatuur is natuurlijk duurder dan een enkel karakter met een simpele achtergrond.

Hoe zit 't met discretie?. Plaatjes of informatie mij toegezonden als documentatie of briefing zullen nooit ergens anders voor gebruikt worden of getoond aan anderen dan ikzelf, tenzij dat expliciet schriftelijk aangegeven wordt door de verzender en rechtmatige eigenaar.
Ik hoop dat je, bij het rondkijken op deze site, net zoveel plezier hebt als ik had bij het maken van dit werk.Als je me wilt bezoeken, model voor me wilt zitten, Op de koffie wilt komen om een project te bespreken, dan vind je me hier op de kaart: routeplanning

RESUME
:Ik werk voor reclamebureau's, uitgevers van Magazines, Industriële bedrijven en veel anderen. Erotisch werk maak ik ook vaak voor particulieren.
Voor dit erotische deel van mijn werk zal ik alleen de bedrijven vermelden die daar wat mee te maken hebben. Om de onschuldigen te beschermen. Particuliere opdrachtgevers zijn geheim
Een meer compleet overzicht van mijn wapenfeiten zie je op mijn andere site
( zie mijn "nette" site:
www.fransmensink.com):

CLIENTS:
NIOTRE Marketing AB (S)
VUXEN (S) (via NIOTRE)
PLAYBOY GERMANY (D)
PASSIE magazine (NL)
PASSIE for WOMEN ONLY magazine (NL)
KIM HOLLAND (NL)
ARISTOTLE (US)
NBM Publishing Inc (US)
TASCHEN Publishing (D)
BLAST magazine
and many many Private Commissions (names withheld)